2013. július 23., kedd

Gondolatok a koszorúslányságról

A minap játszották  a Boldogító talán című filmet, amiben a menyasszony nyoszolyó lánya a legjobb barátja, aki történetesen egy férfi, aki titkon szerelmes az arába. Ebből persze jó kis bonyodalmak lesznek.
A film kapcsán kezdtem elmélkedni a koszorúslányok szerepéről az esküvőn.

Régebben a koszorúslányok feladata az volt, hogy megóvják a menyasszonyt a szellemektől, szépségükkel elvonják a figyelmet a menyasszonyról.
Manapság egy koszorúslány feladata ennél sokkal összetettebb, ezért készülnek rá annyira az erre felkért barátnők, családtagok.


Természetesen külföldön, főként Amerikában ennek sokkal nagyobb hagyománya van, már a koszorúslány felkérésnek is nagy feneket kerítenek, külön ajándék jár a kiválasztottaknak.



A koszorúslány feladatait lehet hosszan sorolni, de a lényeg, hogy a menyasszony válláról minél több terhet levegyen: segíthet az esküvő szervezésében, a ruha kiválasztásában, a megfelelő sminkes, fodrász, dekoratőr, virágkötő felkutatásában.
De a legfontosabb, hogy a nagy napon gondoskodjon a menyasszony kényelméről! Nem szabad elfelejteni a tartalék harisnyát, tűt, cérnát, ragtapaszt, napernyőt / esernyőt.
A ceremónia előtt pedig segítenie kell cipelni az uszályt és a fátylat.


Számunkra fontos feladat a menyasszony öltöztetése. Ezért hasznos, ha a koszorúslány jelen van a ruhapróbákon, megtapasztalja, hogyan kell feladni egy esküvői ruhát. Így az esküvő napján ebben is segítséget tud nyújtani, illetve a menyecskeruha felvételénél is segíthet.


Ha már ruhákról esett szó, nézzük, milyen legyen a koszorúslány ruhája. Minden esetben alkalmazkodnia kell az esküvő stílusához, színvilágához. Semmiképpen nem szabad túlöltözni a menyasszonyt!
A cipő kiválasztásánál pedig legyen fontos szempont a kényelem, mert hosszú lesz a nagy nap.


A kötelességek után pedig néhány szót a szórakozásról. A koszorúslányok feladata a lánybúcsú megszervezése. Ebbe most nem megyek bele, ez megér egy következő postot…

Addig is nézzétek meg a Koszorúslányok című filmet, ha már a filmeket említettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése